Справа в тому, що на території України було змінено процес виплат на дітей, які потребують оздоровлення та відпочинку. Так, зараз йдеться про тих діток, які потребують особливої ​​уваги та державної підтримки. Це говорить про те, що з 1 червня 2023 року запрацює проект «гроші ходять за дитиною».

Цю інформацію розмістили на порталі "novyny.live", посилаючись на заяву Мінсоцполітики.

У Мінсоцполітики повідомили, що гроші на оздоровлення та відпочинок для дітей можуть отримувати сім'ї у скрутному становищі. Наразі йдеться про ті сім'ї, які жили під тимчасовою окупацією або проживають там, де відбуваються бойові дії, а також на кордоні з Росією. Сюди можна віднести малозабезпечені сім'ї, сім'ї з дітьми-інвалідами чи багатодітні сім'ї.

Важливо відзначити, що батькам з перелічених вище категорій будуть надсилатися повідомлення в режимі онлайн. Їм повідомлятиметься про право отримання коштів на оздоровлення або відпочинок їхніх дітей. Це все можливо завдяки українському додатку «Дія», оскільки там є безліч видів державних послуг.

Дети. Фото: скриншот youtube
Дети. Фото: скриншот youtube

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Після цього видаватимуться спеціальні карти, саме на них і надходитимуть кошти у розмірі п'яти прожиткових мінімумів – 14, 16 тисяч гривень. Це для дітей віком від 6 до 18 років. Дані гроші можна витратити на відпочинок для своєї кровинушки в одному з карпатських таборів. Також кошти можна витратити на оздоровлення своєї дитини.

Зазначається, що у Державному реєстрі існують об'єкти оздоровлення та відпочинку. Їхня чисельність становить 16 закладів, саме з них потрібно обрати один. Також додається, що на оздоровлення до Карпат можуть розраховувати діти віком від 7 до 18 років.