Мешканців України неодноразово попереджали, що нові тарифи на електроенергію неминучі. Так, Національний банк України вважає, що нові тарифи на світло можуть набути чинності вже цього року. Це стало відомо після квітневого інфляційного звіту Національного банку України.

Цю новину оприлюднили на порталі «nv», посилаючись на прогнози НБУ.

Нацбанк вважає, що у 2023 році можуть зрости тарифи на світло, воду та тепло.

Фахівці запевняють, що підвищення цін на електроенергію є неминучим. Однак воно буде поетапним, щоб у мешканців нашої країни не виникли серйозні проблеми зі сплатою комуналки. Важливо повідомити, що тарифи на світло, на думку фахівців, підвищуватимуться кілька років.

Счета за коммуналку. Фото: скриншот YouTube-видео
Счета за коммуналку. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

Все новости

Також прогнози Національного банку України вказують на те, що тариф на світло може зрости і для звичайного населення у 2023 році. Ще у звіті йдеться про те, що з наступного року можуть зняти мораторій на зростання цін на газ, тепло та гарячу воду.

Що стосується саме тарифів на світло зараз, то вони залишаються постійними до кінця травня. Однак не варто забувати про те, що українська влада вже неодноразово анонсувала підвищення тарифів на світло. Цей процес відкладали, як могли, але зрештою електроенергія в Україні буде дорожчою. Є ймовірність того, що нові ціни на світло будуть вже цього літа.