Віднедавна на українських ринках можна побачити багатьма улюблену ягоду – полуницю. Проте за останні два тижні вона дуже сильно подорожчала і тепер оптові ціни на цей продукт вищі за 190 гривень за кілограм. Такі ціни досить високі і тому українці мало купують полуницю.

Ці відомості надали на порталі новин «pb-news»

"І у гривневому еквіваленті, і в доларах США ціни на суницю в Україні зараз рекордно високі", - повідомляють українцям.

Окрім цього, вже другий рік тяжка ситуація з ягодами через тимчасово окуповану Херсонську область. Однак минулого року в цей же час ціни на полуниці ставали доступнішими, а зараз навпаки, вони досягають рекордних цінових показників.

Полуниця: скрін з мережі
Полуниця: скрін з мережі

Популярні статті зараз

У доньки столичного забудовника Ніконова знайшли російський паспорт

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Фахівці стверджують, що у 2023 році бізнес із продажу полуниці може сильно постраждати. Це пов'язано з тим, що через негоду затрималися надходження полуниці з теплиць на ринки.

Також повідомляється, що полуниця з відкритого ґрунту надходить на український ринок під кінець травня. Це говорить про те, що в середині червня ціни на полуницю зазвичай перебувають на мінімальних рівнях. Цього року полуниця з відкритого ґрунту з'являтиметься пізніше, але падіння цін, швидше за все, буде стрімкішим, ніж зазвичай.