Повідомляється, що є новий прогноз, у якому йдеться про те, що Норвегія відчиняє двері для українських біженців. Ця країна готова прийняти понад 40 тисяч біженців з України, а місцева влада вже пропонує збільшувати фінансову допомогу.

Відповідну публікацію розмістили на порталі "borgexpert", посилаючись на видання The Local.

Є відомості про те, що норвезька влада готова збільшити фінансову допомогу біженцям з України вже 2023 року. Нову бюджетну програму буде оприлюднено вже наприкінці травня 2023 року.

Міністр праці та соціальної інтеграції Марте М'єс Персен вирішила особисто підтвердити цю інформацію та заявила: «Ми звернулися до муніципалітетів із проханням розмістити загалом 35 000 біженців у 2023 році. Але останні прогнози, які ми бачили, показують, що їх може бути навіть більше. Ось чому нам потрібно розселити більше біженців».

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Важливо відзначити, що муніципалітетам виділяється приблизно 4200 євро, що дорівнює 50 тисячам крон на кожного українського біженця.

Як прогнозується, дана допомога до кінця 2024 року в цілому складатиме до 17 мільйонів євро (200 мільйонів крон у місцевій валюті). Ці гроші будуть додані до тих, що розраховані на облаштування українців.

Також норвезька влада збирається виділити для біженців понад 38 мільйонів євро на навчання норвезької мови. Ця програма має повністю втілитись у реальність уже до кінця 2024 року.