Як відомо, існує 2-стороння спеціальна угода про соціальне забезпечення, яка гарантує виплати для громадян двох країн. Дані соціальні виплати робляться з урахуванням страхового стажу та тривалістю праці в кожній із країн. Так, така процедура є стандартною у ЄС.

Дану інформацію оприлюднили на сайті «nbnews»

Для того, щоб отримувати польську пенсію, потрібно виконати деякі вимоги: досягти певного віку (чоловіки – 65 років, а жінка – 60 років), заздалегідь робити внески (відрахування) на території Польщі та попередньо офіційно влаштується на роботу.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube

Також зазначається, що якщо пенсійна виплата мінімальна як в Україні, так і в Польщі, то є можливість звернутися за додатковими виплатами. Наприклад, якщо людина вийшла на заслужений відпочинок та отримує 2700 гривень, що дорівнює 300 злотих в Україні або 100 злотих у Польщі, то служба соцзахисту «ZUS» може нараховувати додаткові кошти.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео

Зазначається, що пенсіонери можуть отримувати 1588 злотих/14100 гривень, однак для цього необхідно: мати право на отримання польської пенсії для іноземців, жити на постійній основі на території Польщі, і легально в'їхати за документом, виданим службою у справах іноземців/запису в реєстрі Прикордонної. служби Польщі.