На території України продовжують зростати ціни на найпопулярніші продукти. Повідомляється, що дорожчають не лише овочі та фрукти, а й багатьма улюблена свинина. Так, вже зараз можна спостерігати рекордно високі цінові показники на цей продукт.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «agrotimes»

Вже відомо, що лише у квітні ціни на свинину зросли на 8.4% порівняно з березнем. У березні середня ціна на охолоджену свинину була на позначках 195,5 грн/кг.

Як каже асоціація «Свиноводи України», найбільше дорожчає нашийок, оскільки це сезонна продукція. Ця частка свинини вже зросла у ціні на 13.3% порівняно з ціною у березні. Також подорожчала і лопатка – на 10,9%, а тазобедренна частина на 11.3%. Щодо свинячої вирізки, то вона зросла в ціні на 8,6%. Інші частини свині стали дорожчими на 5-8%.

Цены на свинину в Украине
Цены на свинину в Украине

Популярні статті зараз

Royal Pay Сергія Кондратенка: зв’язки з російською 1xBet, санкції та скупка українських банків

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

«Подорожчання свинини у квітні – типова сезонна поведінка цін, адже саме на цей місяць припадає Великдень чи підготовка до нього. Так, у попередні роки за відсутності форс-мажорів роздрібні ціни у квітні традиційно були на 5-7% вищими за березневі», - кажуть експерти.

Окрім цього, останнім часом можна спостерігати дуже низький рівень експорту імпортного м'яса та низьке виробництво в Україні.

Ціни на свинячі частини
Ціни на свинячі частини

«Тому така цінова динаміка відобразила позитивну зміну попиту на свинину на всіх рівнях – від забою до полиці у роздрібних мережах», – продовжили в асоціації «Свиноводи України».