Вже неодноразово йшлося про те, що українським пенсіонерам критично не вистачає грошей на проживання. У зв'язку з цим розглядається впровадження накопичувальної пенсійної системи, що нібито допоможе пенсіонерам України отримувати гідні соціальні виплати у майбутньому. Так, це говорить про те, що в такому разі виплачуватиметься по дві пенсії.

Цю інформацію розмістили на порталі «gordonua», посилаючись на заяву директора департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ Олени Охріменко.

Фахівець зазначає, що пенсійна реформа в Україні потрібна для того, щоб відповідати європейським стандартам. До того ж це дозволить українським пенсіонерам отримувати більше грошей.

"Обраний Україною вектор вступу до ЄС покликаний вирішити в тому числі й питання гідного пенсійного забезпечення українців. Курс до ЄС – це курс на реформи. в Україні – солідарного та недержавного – має бути введений обов'язковий накопичувальний рівень", - заявила Олена Охріменко.

Пенсия
Пенсия

Популярні статті зараз

Вєрка Сердючка може більше не заспівати: як Андрій Данилко відновлюється після важкої хвороби

Добкін вже зняв військову форму і повернувся до улюбленої справи: махати кадилом московських попів

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Прикрыла всю красоту тонкими лоскутками: звезда "Сватов" Анна Кошмал завела фанатов пикантным снимком

Все новости

Крім цього, вона наголосила на тому, що в багатьох зарубіжних країнах практикується така система. Наприклад, у країнах Заходу працює пенсійне забезпечення на багатьох рівнях.

Олена Охріменко каже, що реформа дозволить отримувати пенсії із накопичувальних доходів.

"Введення системи обов'язкових пенсійних накопичень дозволить українцям мати щонайменше два джерела пенсійного доходу – із солідарної системи та з накопичувальної, що дозволить отримувати гідніші пенсії", – продовжила директор департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг ПФУ.