Українцям раптово заявили, що громадяни України платять за світло нібито лише чверть його вартості. Так, саме про це різко заявив шеф Нацкомісії, який займається державним регулюванням енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський.

Ці відомості розмістили на сайті новин «gordonua»

Чиновник наголосив, що для мешканців України, які споживають електроенергію, встановлено фіксовані тарифи на світло.

Справа в тому, що ці фіксовані тарифи закінчилися ще наприкінці квітня, проте українські чиновники продовжили його термін ще на 1 місяць. Це може говорити про те, що вже влітку за світло потрібно платити значно більше.

Тарифы на электрику. Фото: скриншот YouTube-видео
Тарифы на электрику. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Бійця, який втратив ноги, відмовились селити у квартиру: "Не хочу, щоб жив інвалід"

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

Все новости

«Встановлена ​​Кабінетом Міністрів фіксована ціна на електричну енергію для побутових споживачів не покриває всіх складових витрат на виробництво, передачу та постачання електричної енергії побутовим споживачам. Фіксована ціна утримується на пільговому рівні за рахунок механізму покладання спеціальних обов'язків на державних виробників електричної енергії: "Енергоатом" та "Укргідроенерго" Економічно обґрунтована ціна на електричну енергію для споживачів (у тому числі – побутових) значно вища за фіксовані ціни для побутових споживачів і сьогодні складає більше 6 грн за кВт-год (з урахуванням податку)», – пояснює голова Нацкомісії, який займається державним регулюванням енергетики та комунальних послуг.

Тарифы на электроэнергию
Тарифы на электроэнергию

Варто нагадати, що українці платять за світло по 1,56 грн/кВт-год із урахуванням ПДВ. Однак після цих заяв можна припустити, що електроенергія може в рази подорожчати вже найближчим часом.