Як відомо, пенсійні виплати сплачуються українським пенсіонерам лише у тому випадку, якщо людина перебуває усередині нашої країни. Проте є такі випадки, які дозволяють українському пенсіонеру отримати одразу шість пенсій у вигляді авансу.

Цю інформацію розмістили у Fecebook-акаунті «Пенсійний фонд України»

Українські пенсіонери часто запитують: чи можна отримувати українську пенсію, якщо виїхати за кордон. Саме через це ПФУ вирушив до соціальної мережі, щоб дати відповідь на дуже популярне питання.

"У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсію, призначену в Україні, може бути виплачено за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання", - повідомили представники ПФУ.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Крім цього, пенсіонерам нагадали про те, що соціальна виплата надходить щомісяця до 25 числа через Укрпошту або через банк.

Однак треба зауважити, що якщо український пенсіонер перебуватиме за кордоном понад 6 місяців, то пенсію йому більше не платитимуть. Це можливо лише в тому випадку, якщо між Україною та зарубіжними країнами діє спеціальний міжнародний договір.

Читайте також:

Чи буде підвищення пенсійних виплат у травні 2023 року: українцям дали роз'яснення

20000 до пенсії: ПриватБанк розповів про привабливу акцію