Є відомості про те, що деякі українці зможуть отримати по півмільйона гривень у вигляді допомоги від держави. Ці кошти призначені для відновлення майна через бойові дії на території України.

Цю новину розмістили на сайті «fakty»

Олена Шуляк, яка відома як шеф парламентського Комітету з організації державної влади та місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заявила, що грошову виплату у розмірі 500 тисяч гривень буде видано деяким українцям.

Цей проект називається «Відновлення» і призначений для тих громадян України, у яких через повномасштабну війну пошкоджено житло. Тест цього проекту розпочнеться вже з 10 травня, а на сьогодні через українську програму «Дія» було подано понад 350 тисяч заявок на допомогу.

Деньги. Фото: скриншот youtube
Деньги. Фото: скриншот youtube

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Все новости

«Уряд у рамках великої програми з компенсації 21 квітня прийняв ухвалу, яка називається „Відновлення“. Це буде публічна послуга, і вона ставитиметься до частини громадян. Це ті люди, які на сьогоднішній день мають пошкоджене житло та мають зареєстровані права на таке житло, та такі права знаходяться у реєстрі прав. Це люди — громадяни України, які досягли 21 року», — каже голова парламентського Комітету з організації державної влади та місцевого самоврядування.

Крім цього, вона зауважила, що якщо українець потрапив під усі необхідні критерії, то він може отримати солідну виплату завдяки «Дії».

Готовьте деньги. Новые тарифы уже действуют. Фото: скриншот YouTube-видео.
Готовьте деньги. Новые тарифы уже действуют. Фото: скриншот YouTube-видео.

«Ці кошти обмежено 500 тис. грн. Ними зможуть скористатися ті люди, які мають незначні пошкодження, які можна швидко відремонтувати шляхом отримання будівельних матеріалів або будівельних робіт. На сьогоднішній день ця програма знаходиться в тестовому режимі, повторюся — це частина великої програми компенсацій», — продовжила Шулак.