На превеликий жаль, продукти в Україні продовжують стрімко зростати у ціні. Особливо не радісна ситуація склалася із сезонними овочами – помідорами та огірками. Проте фахівці попереджають про те, що найближчим часом ці овочі ще можуть злетіти в ціні до 10%.

Ці дані розмістили на сайті «24tv», посилаючись на прогнози експертів.

Вчені Інституту аграрної економіки вважають, що огірки та помідори можуть ще подорожчати на 5-10%. Це все пов'язано із зберіганням у тепличних сховищах та з високою собівартістю вирощування. Однак є велика ймовірність того, що ближче до літа вони стануть доступнішими.

Полезные овощи. Фото: скриншот Youtube-видео
Полезные овощи. Фото: скриншот Youtube-видео

Після моніторингу цін Міністерства фінансів України стало відомо, що зараз в Ашані гладкі огірки торгуються по 99 гривень за кілограм, а короткоплідні коштують 114 грн. У Мегамеркеті гладкі огірки коштують близько 100 гривень, а колючі та Естафета по 149,90 грн та 219,90 грн. Метро продає огірки гладкі по 89,90 грн., а Естафета по 149,90 грн.

Популярні статті зараз

Микола Томенко заявив, що нинішні посадовці МОН продовжують справу Кагановича-Сталіна

Бійця, який втратив ноги, відмовились селити у квартиру: "Не хочу, щоб жив інвалід"

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Прикрыла всю красоту тонкими лоскутками: звезда "Сватов" Анна Кошмал завела фанатов пикантным снимком

Все новости

Огурцы в теплице. Фото: скриншот YouTube-видео
Огурцы в теплице. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо говорити про помідори, то в Ашані за кілограм червоних просять 76,90 грн, рожеві торгуються по 154,90 грн та сливки – 139 гривень за кіло.

Завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Інститут аграрної економіки каже: «Зниження цін слід очікувати влітку – у сезон надходження у продаж вітчизняних овочів відкритого ґрунту».

Цены на мясо в Украине
Цены на мясо в Украине

Якщо говорити про м'ясо, то, за прогнозом фахівців, ціни на нього мають бути приблизно на рівні минулого місяця. Проте все залежить від регіону, оскільки можуть бути коливання в ціні.