Громадяни України мають можливість збільшити свою пенсію без додаткових добровільних внесків, якщо вони відмовляться від неї при досягненні 60-річчя і продовжать працювати.

Це описано у 29 статті Закону «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування». Якщо українці ухвалять рішення вийти на пенсію пізніше, їхні виплати збільшаться на певний відсоток.

Наприклад, якщо відстрочити пенсію на період до п'яти років, то за кожний місяць без пенсії розмір виплат збільшиться на 0,5%, а якщо відстрочити пенсію на період від п'яти років, то за кожний місяць без пенсії розмір виплат збільшиться на 0,75%. .

Таким чином, українці, які виходять на пенсію на 5 років та 7 місяців пізніше, можуть отримати прибавку до пенсії у розмірі близько 50%.

Объявление о пенсиях. Фото: скрин youtube
Объявление о пенсиях. Фото: скрин youtube

Популярні статті зараз

Снаряди від КНДР більше не надходять до Росії: який щур пробіг між диктаторами

"Повернути перевірки та штрафи": на українців чекає новий жорсткий контроль, до чого готуватися

Допомога для українців у травні: кому терміново потрібно звернутися із заявою

"Гібрид кажана та пантери": дивний "кіт-вампір" поставив мережу на вуха

Все новости

Якщо ви вже заробили пенсію у розмірі 5 тис. грн та вирішите продовжувати працювати, то при зверненні за виплатою у 65 років та 7 місяців ваша пенсія складе вже 7,5 тис. грн.

Однак, відстрочка пенсії виправдається лише якщо ви спочатку заробили непоганий розмір пенсійних виплат, а якщо ваша пенсія у 60 років мінімальна, то особливого підвищення ви не помітите.

Формула розрахунку пенсії включає середню зарплату за три минулі роки, яку множать на співвідношення вашої зарплати до середньої, на стаж у роках та на 1%.