Українцям повідомили, що громадяни України можуть збільшити власні соціальні виплати. Так, і зараз йтиметься не про добровільні додаткові внески.

Дану інформацію оприлюднили на сайті новин «napensii»

Відповідно до статті 29 Закону України «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування», українець може самостійно підвищити розмір своєї пенсії.

Справа в тому, що пенсійні виплати можна збільшити, однак у такому разі доведеться відмовитися від виходу на пенсію після досягнення 60-річного віку. У такому разі, якщо українець самостійно вирішить виходити на пенсію пізніше, то йому доплачуватиметься певний відсоток.

пенсіонери
пенсіонери

Популярні статті зараз

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Наприклад, якщо українець вийде на пенсію не у 60, а в 65 років, то за кожен місяць без пенсійних виплат він отримає надбавку по 0.5%. Якщо людина вийде на пенсію пізніше ніж на 5 років, то за кожен місяць без пенсій буде збільшено виплату у розмірі 0,75%.

Це говорить про те, що якщо українець вийде на пенсію на 5 років та 7 місяців пізніше, то його надбавка до соціальних виплат становитиме приблизно 50%.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо українець зміг вийти на пенсію розміром від 5 тисяч гривень та продовжив сам працювати до 65 років та 7 місяців, то пенсія вже становитиме 7.5 тисяч гривень після досягнення вказаного віку.

Важливо повідомити, що якщо у віці 60 років ваша пенсія виявилася мінімальною, то і надбавки у 65 років і 7 місяців будуть незначними.