Всі жителі України очікують на овочевий сезон, оскільки улюблені продукти неймовірно сильно подорожчали. Так, на новий урожай є великі надії, проте все може бути не так райдужно, як здається.

Цю інформацію розмістили на сайті новин «znaj.ua»

Усі чудово в курсі, як сильно подорожчали популярні овочі. Проте за дуже короткий проміжок часу різко почав дешевшати болгарський перець. Навіть якщо не дивитися на сильне зростання цін на даний продукт у квітні, останнім часом перець став доступнішим.

Овощи. Фото: скриншот YouTube-видео
Овощи. Фото: скриншот YouTube-видео

Після моніторингу цін Міністерством фінансів України можна помітити, що болгарський перець у середньому став дешевшим на 75 гривень. Сьогодні він продається приблизно по 245 гривень за кілограм, проте ще в середині квітня цей овоч продавали в середньому по 320 гривень за кіло. Потрібно погодитись, що різниця в ціні значна. Але багатьом українцям перець все одно не по кишені.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Ціни на болгарський перець
Ціни на болгарський перець

Не варто забувати, що ціна на болгарський перець також сильно змінилася з березня по середину квітня. Тоді кілограм болгарського перцю став дорожчим практично на 100 гривень буквально за два тижні. У березні за нього просили 228,96 гривні за кіло, але в середині квітня його вже продавали 319 гривень.

Динаміка зростання цін на болгарський перець
Динаміка зростання цін на болгарський перець

Якщо подивитися на графік зростання цін на овочі, то можна впасти у ступор. Різкі зміни розпочалися з грудня 2022 року. Тоді перець торгувався за 137,11 гривень за кіло. Якщо взяти показники цін на болгарський перець за останній рік, то він став дорожчим практично вдвічі.