Є відомості про те, що в Україні хочуть зробити пенсійну реформу та запустити накопичувальну систему. Це говорить про те, що згодом українці пенсійного віку зможуть отримувати дві пенсії: з ПФУ та за накопичувальною програмою.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Відомо, що народні депутати зареєстрували законопроект №9212 , у якому йдеться про пенсійну реформу. У ньому йдеться про те, що жителі України нібито вводитимуть обов'язкові пенсійні внески.

Наприклад, якщо в Україні середня зарплата становить 15 тисяч гривень, то роботодавець виплачуватиме до 3% накопичувального проекту для майбутніх пенсіонерів. Також держава робитиме додаткове фінансування.

Якщо відкладати по 600 гривень щомісяця, то за 35 років накопичена сума становитиме 252 тисячі гривень. Проте треба враховувати рівень інфляції та економічну ситуацію у країні.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

пенсіонери
пенсіонери

"Головне, щоб стабільність була політична, економічна та соціальна. Щоб пенсійні кошти справді інвестувалися в економічне зростання, а результати економічного зростання були спрямовані на соціальні цілі", – повідомляє фахівець Ткаченко.

Також роботодавці та держава виплачуватимуть рівномірні суми: у 2023 році – 1%, у 2024 році – 1.5%, після 2025-го – 2%.

Крім цього, працюючі українці також братимуть участь у цьому проекті. Це говорить про те, що внески робитимуть не лише роботодавці, а й працівники.