Усі українці знають про те, що ситуація зі щомісячними виплатами для українських військових залишається невирішеною. Так, це говорить про серйозне фінансування з державного бюджету, який зараз і так у скрутному становищі. Деякі фахівці вважають, що президент України Володимир Зеленський ще ухвалюватиме рішення, чи варто підписувати цей закон.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «racurs»

Член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник президента у парламенті Федір Вениславський, який перебуває у партії «Слуга народу», сказав, що повернути виплати у 30 тисяч гривень військовим дуже затратна справа.

«Дуже складно робити будь-які прогнози щодо реалізації відповідного рішення. Було дуже багато дискусій, коли ми скасовували ці виплати. Повернути їх — отже, держава має знайти близько 1 трильйона гривень на рік… Ми всі за те, щоб повернути виплати, але треба знайти джерела», - сказав він.

Ще він додав, що зараз все це втілити в реальність дуже не просто.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Крім цього, 10 квітня було вирішено повернути премії українським військовим у розмірі 30 тисяч гривень за рахунок державних службовців та депутатів, проте цього явно замало.

Дмитро Разумков надав своє виправлення, в якому йдеться про повернення додаткових виплат для військових, поліції та працівників ДСНС незалежно від району виконання ними завдань. Проте народний депутат Желєзняк запевняє, що це завдання виконати дуже складно на практиці.

Щодо скорочення виплат для депутатів та держслужбовців, то цього нібито дуже мало. Для додаткових виплат для військових потрібно вносити зміни до державного бюджету. Саме так вважає Желєзняк, який додав: "Це дуже мала економія. Навіть на 2% від запланованих витрат не вистачить. Нагадаю, що ми за день на виплати військовим витрачали 2,7 млрд. грн. Тому я поки що не так однозначно стверджував би, що повернули «тридцятки» військовим. Обмеження зарплат накладено на депутатів, чиновників тощо".

Крім цього, український журналіст та державний діяч також вирішив прокоментувати цю ситуацію на своїй сторінці у соціальній мережі.