З'явилася інформація про те, що українські депутати хочуть підвищити одну із соціальних виплат. Ця виплптп буде піднята з 50% до 100% від прожиткового рівня в Україні.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «napensii»

Є відомості про те, що українські чиновники розглядають новий закон, у якому хочуть збільшити допомогу з догляду за дітьми з інвалідністю. Діти у відповідному віці отримуватимуть не 50, а 100% від прожиткового мінімуму.

Варто нагадати про те, що в Україні діє закон «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю». Саме завдяки йому діти з інвалідністю, окрім групи А, одержують виплати від держави у розмірі 50% від прожиткового мінімуму. Наразі йдеться про дітей з інвалідністю віком до 6 років та від 6 років до 18 років.

Повышение выплат. Фото: скриншот Youtube-видео
Повышение выплат. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років становить 2272,00 гривні, а з 6 до 18 років – 2833,00 гривні. Відповідно їхня допомога по інвалідності у 2023 році становить 1136,00 гривень та 1415,50 гривень. Щодо дитини з інвалідністю групи А, то виплата на неї становить 200% від прожиткового мінімуму.

Якщо сказати двома словами, то діти з інвалідністю, крім групи А, можуть отримувати виплати вдвічі більше вже в найближчому майбутньому.

Читайте також:

Вдвічі більше: в Україні раптово підвищили акциз на алкоголь та тютюн

Краще купити зараз, поки що не пізно: Великодній кошик перетворюється на золото