З'явилися відомості про те, що у столиці України заснували стипендію Київського міського голови, яку зможуть отримувати визначні діячі фізичної культури та спорту. Так, саме такий сюрприз для деяких пенсіонерів приготував мер Києва.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «chasdiy»

Важливо повідомити, що є певні категорії пенсіонерів, які можуть розраховувати на стипендію. Справа в тому, що на нові виплати можуть претендувати спортсмени, які посіли 1-6 місця на Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх та чемпіони, як і люди, які отримали приз на міжнародних змаганнях або в Україні. Ще стипендії покладені тренерам, які брали активну участь у сфері спорту не менше 30 років. Сюди ж можна віднести ще одну категорію – фахівці сфери фізичної культури та спорту, які також брали активну участь у фізкультурі від 30 років та зробили великий внесок у розвиток спорту.

Також відомо, що претендентів обиратимуть у Раді ветеранів фізичної культури та спорту міста Києва, Асоціація ветеранів спорту України та не лише. Відомий і розмір стипендії для категорій, про які йшлося вище, - 5368 гривень, що дорівнює двом прожитковим мінімумам.

Читайте також:

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Українців, які залишили Україну під час війни, жорстко каратимуть: що "світить"

Деякі пенсіонери України залишаться без виплат: хто і чому буде позбавлений пенсії