Як відомо, на території України пенсійні виплати по інвалідності отримують близько півтора мільйона осіб. Так, кількість людей з цієї категорії збільшилася на кілька тисяч в 2023 році.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «napensii»

Насамперед слід повідомити, що у ПФУ наголосили, що на сьогоднішній день середня пенсія по інвалідності зросла на 461 гривню 61 копійку. Це свідчить, що середній розмір пенсії у пенсіонерів з інвалідністю сьогодні становить 3 495,31 гривень. Тобто 1 січня 2022 року середня пенсійна виплата за інвалідністю була 3 033,70 гривень.

Важливо наголосити, що українські пенсіонери скаржаться, що такі пенсії дуже маленькі. На ці виплати важко навіть покрити комунальні послуги та купити ліки, що вже говорити про їжу тощо.

«Тієї мізерної пенсії, яку отримують більшість пенсіонерів, не вистачає на продукти харчування. Оплата комуналки можлива лише за пенсією 10 і більше тисяч грн. За відсутності такого розміру пенсії держава має брати на себе всі необхідні для пенсіонера витрати, у тому числі на комуналку», – кажуть засмучені українські пенсіонери.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Володимир Манукян: як кримінальний авторитет часів Януковича побудував бізнес на спекуляції та вимаганні

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Читайте також:

Деякі пенсіонери України залишаться без виплат: хто і чому буде позбавлений пенсії

"Це кроки в…" Українцям повернуть перевірки та перерахують податки