Жителям України повідомили, що деяким пенсіонерам виплачуватиметься соціальна допомога навіть за неповного трудового стажу. Зараз йтиметься не лише про спеціальні категорії пенсіонерів з інвалідністю та тих, хто отримує пенсії на пільгових умовах.

Цю інформацію надали на порталі новин «today»

Прес-служба Мінреінтеграції розповіла про те, протягом якого часу можна буде отримувати цю допомогу від держави.

Важливо повідомити, що вже було вирішено питання про виплати сім'ям загиблих військових та тим, хто перебувати у полоні. Раніше такі сім'ї не мали належної підтримки від держави. Також зараз йтиметься і про ті сім'ї, у яких їхній родич вважається зниклим безвісти. На превеликий жаль, під час війни це досить поширений чинник. Так, таким людям також виплачуватиметься соціальна допомога.

Справа в тому, що в Україні ухвалили рішення створити спеціальний Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за так званих особливих обставин. Важливо повідомити, що сюди потраплять не лише військові, а й цивільні.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Якщо родич українця потрапить до цього списку, то це говорить про те, що його рідні отримуватимуть пенсійні виплати через втрату годувальника. Найцікавіше в тому, що немає жодного значення в тому, чи був у зниклого безвісти необхідний трудовий стаж для пенсії чи ні. Так, членам його сім'ї, яких він забезпечував, надано соціальну допомогу у вигляді пенсії. Дані пенсії платитимуть доти, доки людина вважатиметься безвісти зниклою.

Читайте також:

Що ж тепер буде: в Україні будуть різкі зміни у наданні соціальних послуг

"Просто не буде стільки грошей": українцям повідомили, що буде з ціною на Великодній кошик