У мережі розмістили корисну інформацію для переселенців. Справа в тому, що жителі України, які були змушені змінити місце проживання через війну, можуть розраховувати на щомісячну допомогу.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «obozrevatel»

Існує допомога від держави тим українцям, які набули статусу ВПО. Виплата розрахована на трьох осіб, а її сума дорівнює 7 тисячам гривень.

Зазначається, що документи на отримання допомоги на місце проживання ВПО можна подавати в режимі онлайн та особисто. Щомісячна виплата розрахована на дорослу людину та на дитину чи людину з інвалідністю. У першому випадку виплата дорівнює 2000 грн., а в другому – 3000 грн.

Щоб подати заяву, необхідні документи, які засвідчують особу та реєстрацію людини в населеному пункті, де відбуваються бойові дії або якщо вона знаходиться під окупацією.

Популярні статті зараз

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Подати заяву на отримання даної допомоги можна звернувшись до ЦНАПу, який знаходиться там же, де й сам переселенець. Також це можна зробити в управлінні соціального захисту населення та через спеціальних осіб виконавчих органів сільської, селищної та міської ради.

Якщо йдеться про заяву в режимі онлайн, то тут знадобиться популярний український додаток – "Дія". Після авторизації в самому додатку потрібно вибрати "Допомога для ВПО".

Читайте також:

Допомога з безробіття під час воєнного стану: скільки заплатять і що для цього потрібно

На честь дня народження: українських пенсіонерів порадували одноразовою фінансовою допомогою

Країна ЄС виплатить українцям солідну грошову допомогу: названо лише дві умови