Жителям України розповіли, як зараз працює реєстрація безробітних українців та як можна отримати допомогу з безробіття. Так, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розкрив дуже важливі деталі.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «meta»

Український чиновник повідомив, що під час військового стану в Україні реєстрація українців, які не мають роботи, і тих, хто її шукає, відбувається з першого дня реєстрації заяви особи в центрі зайнятості.

Важливо повідомити, що статус безробітного громадянина України можуть отримати ті люди, які є працездатними до пенсії, але не мають роботи, щоб заробляти на життя. Сюди ж можна зарахувати й осіб з інвалідністю, які отримують спеціальні виплати за законом України. Діти віком до 16 років, яких звільнили у зв'язку з новими законами, також можуть отримати статут безробітного, так само як самотні батьки, які стежать за дитиною-інвалідом.

Крім цього, Дмитро Лубинець зазначив, що у зв'язку із законами України допомога з безробіття не може бути вищою за мінімальну зарплату. На сьогоднішній день в Україні мінімальна заробітна платня – 6700 гривень.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

В гральній індустрії України новий гравець — онлайн казино Cosmobet

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Дуже важливо відзначити, що допомога з безробіття під час війни видається не більше 3-х місяців. Проте, українці у передпенсійному віці можуть отримувати ці виплати до 360 календарних днів.

Щоб розраховувати на виплати за статусом безробітного під час війни, необхідно: самостійно піти до центру зайнятості, зареєструватися в українському додатку «Дія».

Читайте також:

На честь дня народження: українських пенсіонерів порадували одноразовою фінансовою допомогою

"Секрети" індексації: чому більшості українців збільшили пенсії лише на 100 гривень