Вже відомо про те, що багато пенсіонерів України залишилися незадоволеними березневою індексацією пенсій. Справа в тому, що більша частина пенсіонерів отримала надбавку у розмірі 100 гривень, а не 19.7%, на що всі розраховували.

Відповідну інформацію розмістили на сайті новин «hvylya»

Є багато випадків, коли українські пенсіонери скаржаться на березневу індексацію пенсій. Так, черговий пенсіонер із України поскаржився на те, що йому додали лише 100 гривень до соціальної виплати. Однак він наполягає на тому, що має категорії постраждалого через Чорнобильську катастрофу. Його пенсія, яка була призначена у 2021 році, становила близько 2700 гривень, а його трудовий стаж становив 31 рік.

Українському пенсіонеру відповіли, що індексацію пенсій фактично не було зроблено для пенсіонерів, які вийшли на пенсію у 2020-2022 роках. Так, вони просто отримали 100 гривень надбавки та й усе. Зазначається, що для нових пенсіонерів робиться перерахунок по-іншому: від сучасної зарплати.

"Однак у цьому конкретному випадку пенсія справді невисока навіть за наявності понад 30 років стажу. Статус постраждалого внаслідок катастрофи на ЧАЕС ситуацію також не рятує, бо без групи інвалідності пенсію обчислюють на загальних підставах. Тому в цьому прикладі пенсія зросла лише на 4% . Таких прикладів дуже багато", – повідомляється у роз'ясненні.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

Читайте також:

Понад 13 тисяч гривень: які українці отримуватимуть підвищені пенсії

Нові правила індексації пенсій: деяких українців позбавили повної суми підвищень

Понад 5 тисяч гривень: Пенсійний фонд розповів, якою буде середня пенсія для українця цієї весни