Є інформація про те, що Конституційний суд України ухвалив рішення про те, що мінімальна пенсія для українців має бути не меншою, ніж прожитковий мінімум. Так, тепер стало відомо, яким буде розмір мінімальної пенсійної виплати на території України.

Дану новину опублікували на сайті «24tv»

Важливо повідомити, що на території України зафіксовано гарантованість мінімальної пенсійної виплати. Справа в тому, що Конституційний суд України дійшов висновку, що пенсія має бути не меншою за прожитковий мінімум в Україні.

«Суд зазначив, що оспорювані приписи Закону № 1404, Закону № 1058, якими для звернення стягнення у виконавчому провадженні встановлено допустимі розміри відрахувань у відсотковому відношенні з пенсій боржника, призводять до виплати пенсії, яка є основним джерелом існування, навіть у меншому розмірі. мінімуму встановленого законом. Таким чином, людину позбавили мінімальних соціальних благ та захисту від бідності через примусове виконання рішення», - розповіли у Конституційному суді України.

Важливо повідомити, що на сьогоднішній день в Україні прожитковий мінімум дорівнює 2589 гривень на одну дорослу людину на цілий місяць. Щодо дітей, яким ще немає 6 років, то їхній прожитковий мінімум становить 2 272 гривень, а тим, кому від 6 до 18 років - 2 833 гривень. Прожитковий мінімум для працездатних українців дорівнює 2684 гривень, а ті, хто вже не може працювати – 2093 гривень.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Дивлячись на ці висновки та суми важко щось сказати, ці цифри говорять самі за себе.

Читайте також:

Не депутати і не прокурори: які українці одержують пенсію від 8 тисяч гривень після індексації

Пенсіонерів позбавили щорічної одноразової виплати у травні: що пішло не так

Україна сама вироблятиме ядерне паливо: названі терміни