Українцям дали відповідь на дуже поширене питання щодо курсу долара. Стало відомо, що у Національному банку заявили, що скасування фіксованого курсу гривні до долара залежатиме лише від макроекономічних показників. Так, це говорить про те, що фіксація курсу не стоїть на певний час.

Відповідну інформацію опублікували на порталі новин « ТСН »

Важливо повідомити, що НБУ хоче утримувати курс долара на показниках 36,56 гривні. Це нібито відбуватиметься до того моменту, поки справи на фінансовому ринку не підуть нагору.

Голова Національного банку України Андрій Пишний вирішив звернутися до мешканців України, щоб пояснити ситуацію, що склалася на ринку валют і сказав: «Процес визначатиметься не тимчасовими кордонами, а наявністю необхідних макроекономічних умов. До появи офіційний курс залишатиметься фіксованим».

Крім цього, він акцентував свою увагу на тому, що після фіксації курсу гривні до долара та інших валют справи трохи стабілізувалися під час війни в Україні. Так, це був необхідний крок для підтримки економіки нашої країни.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

За словами голови НБУ, фіксацію гривні до долара буде скасовано, коли сам Нацбанк відіграватиме менше ролі в балансі ринку. Також важливо, щоб інфляція була не такою, як зараз.

Читайте також:

Глобальна криза-2008 повертається? Як банкрутство банків США позначиться на Україні та ринках

Ціни на молочні продукти знову змінилися: що зараз пропонують магазини

Не депутати і не прокурори: які українці одержують пенсію від 8 тисяч гривень після індексації