На превеликий жаль, цього року передбачено менше коштів на житлові субсидії. Так, коли з'являється все більше українців, яким потрібні субсидії, на них виділяється дедалі менше грошей. У зв'язку з цією ситуацією українська влада вирішила провести реформу для допомоги.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «economics»

Заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма попередив українців про те, що фахівці на даний момент розглядають кілька варіантів для нової системи з надання субсидій. На це нібито знадобиться кілька місяців, щоб зрозуміти, як же видаватимуть допомогу нужденним у майбутньому.

"Ми дійсно думаємо про проблему субсидування та системної збитковості, відсутність стимулів для збільшення та виробництва електроенергії, та видобутку газу", - заявив Заступник глави Офісу президент.

Окрім цього, український чиновник сказав, що в Україні можуть перейти на так звану повноцінну монетизацію субсидій. Це говорить про те, що українці самі платитимуть справедливі ціни за комуналку, але нібито отримуватимуть компенсацію від держави.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

Росіяни тішаться кровопролиттю в Ізраїлі

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

"Про це дуже багато і давно говорять. Тому що якась бабуся платить за 50 кВт-год за дешевим тарифом, і хтось у будинку в Кончі-Заспі платить за 500 кВт-год за таким самим тарифом", - продовжив Ростислав. Шурма.

Також він говорить про те, що українці, яким потрібна допомога для виживання, нібито не постраждають від змін. За його словами, таким людям допоможе держава адресно. Ще він торкнувся такої теми, як діджиталізація субсидій на комунальні послуги.

"Сучасні ІТ-технології дають велику кількість адресних, цільових рішень через прямі адресні субсидії нужденним громадянам", - підсумував український чиновник.

Читайте також:

Безцінна допомога чи… Стало відомо, як члени НАТО підтримують Україну

Не депутати і не прокурори: які українці одержують пенсію від 8 тисяч гривень після індексації