Благодійний фонд Diakonie Katastrophenhilfe із Німеччини вирішив допомогти жителям України. Так, українські біженці можуть розраховувати на солідну виплату від європейської країни. Ці виплати дорівнюють 18 тисячам гривень.

Відповідну новину оприлюднили на порталі «tehnofan»

Важливо зазначити, що виплати у розмірі 18 тисяч гривень можуть одержати далеко не всі. Насамперед йдеться про українців, які проживають на території Польщі, які мають статус біженця чи тимчасовий захист.

Також до цієї категорії потрапляють сім'ї, які належать до групи вразливих, і ті, хто не може забезпечити собі мінімальний рівень життя. Ще важливо, щоб українські сім'ї, які набули статусу біженця або мають тимчасовий захист, не отримували раніше допомоги від міжнародних організацій, наприклад, Червоний Хрест, ООН тощо. Щодо фінансової та іншої допомоги від Польщі, то це не вважається перешкодою.

Виплати відбуватимуться протягом 3 місяців по 700 злотих, що дорівнює 18 000 гривень. Перша виплата буде видана главі сім'ї, а решта членів отримуватиме по 600 злотих на місяць.

Популярні статті зараз

Владислав Володський отримав контракти на годування військових але заборгував половині країни

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Щоб подати заявку, яку розглянуть у Польщі, необхідно записатись на прийом через портал https://www.sontse.org/ua. Також можна звернутися за телефонними номерами: 800 011 177, 800 000 232, 0048 918 199 499.

Ці заявки будуть оброблятися з 23 березня цього року в 13 містах Польщі. Їх можуть розглядати впродовж цілого місяця, тож доведеться трохи почекати з виплатою у розмірі 18 тисяч гривень.

Читайте також:

Борги за комуналку – не проблема: українці з "хвістами" можуть оформити субсидію

Працювати до 60 років необов'язково: хтось із українців може вийти на пенсію раніше