В Україні вже цього місяця почнуть зростати ціни на м'ясо – яловичину та свинину. Ключовий фактор – сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається.

Про це розповів у коментарі OBOZREVATEL аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників.

Експерт зазначає, що процес здорожчання вже почався. У другій половині лютого закупівельні ціни на живець зросли та повернулись до довоєнних.

"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.

Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися.

Популярні статті зараз

На Херсонщині незабаром запрацює обладнання для переробки відходів руйнації, отримане від агентства JICA

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

"Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.