В Україні вже цього місяця почнуть зростати ціни на м'ясо – яловичину та свинину. Ключовий фактор – сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається.

Про це розповів у коментарі OBOZREVATEL аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників.

Експерт зазначає, що процес здорожчання вже почався. У другій половині лютого закупівельні ціни на живець зросли та повернулись до довоєнних.

"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.

Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися.

Популярні статті зараз

Зарплату збільшать тільки обраним. Для освітян, науковців, медиків, ВПО, пенсіонерів влада грошей на наступний рік не знайшла, – Тимошенко

Найвищий рейтинг серед військово-політичного керівництва у Залужного, Буданова і Зеленського: опитування

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

"Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.