Запам'яталася картинами палаючих міст, військовими злочинами російської армії в українських містах. Але ця країна живе не лише війною і не лише горем та руйнуваннями.

Останні 10 років на карті світу Україна стала відома як країна динамічної галузі ІТ та креативних індустрій, яка подарувала світу тисячі талановитих інженерів та програмістів, сотні великих ІТ-проектів (Ring, GSM, SoftServe та багато інших).

Навіть трагічний 2022 українські ІТ продовжили зростання, заплативши рекордні платежі в український бюджет і наростивши експорт своїх послуг на 10%, підтримавши вразливу через російське вторгнення економіку.

Одним із напрямків української ІТ-експансії став експорт фінансових цифрових рішень. Онлайн – банкінг. Короткострокове кредитування. Зручні фінансові сервіси у смартфонах. Одним з найуспішніших прикладів такої експансії стала компанія MyCredit, що належить сім'ї Кацуб, підприємців з Харкова, зі сфери нерухомості та сільського господарства.

Ідеолог створення компанії – Олександр Кацуба, кандидат наук зі ступенем з права та економіки – прийшов до ІТ-бізнесу майже 10 років тому. І зосередився на побудові ефективної та неупередженої багатофакторної моделі, заснованої на математичному аналізі та data science. Компанія виросла в найбільшу в Україні, а також розвиває офіси у В'єтнамі, Польщі, на Шрі-Ланці та планує експансію на інші ринки Європи та Південно-Східної Азії.

Популярні статті зараз

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

Хоча сам Кацуба та інші співробітники – чоловіки не виїжджають з України, доки триває війна з Росією, офіс у Польщі відкрили жінки-співробітниці компанії. Вони поїхали до Польщі, відвозячи своїх дітей з-під удару російських ракет, але не забувають про розвиток рідної компанії.

За словами Олександра, співробітники у Польщі самі ініціювали створення цього напряму бізнесу. Ця історія демонструє можливості для багатьох інших компаній, чиї співробітники знаходяться за кордоном, розпочати розширення прямо зараз. Чекаємо на нові прориви українського бізнесу в 2023?