Підвищення нинішніх тарифів на газ та електроенергію неминуче, хоча такі рішення поки що перебувають у стадії обговорення.

Про це розповів перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

"Хочемо ми чи не хочемо, об'єднання нашої енергетичної, газотранспортної системи, об'єднання ринків означає одне: до нас приходять європейські ціни на енергоносії", - наголосив депутат.

За його словами, щодо цін на електроенергію обговорюється декілька варіантів. "Підвищення приблизно до 2,5 грн за кВт – це легкий варіант. А для тих, хто споживає до 100 кВт на місяць – взагалі ринкова ціна, приблизно 6-7 грн за кіловат годину", – сказав Кучеренко.

Щодо газу, то вже існує ринкова ціна на блакитне паливо - 16 грн/кубометр, це з боку "Нафтогазу" обговорюється. "Я сподіваюся, що вони не одразу ці 16 грн на населення вивалять, спочатку на теплокомуненерго. І тоді це проблема буде мерів міст – отримати ціну на газ 16 грн та перерахувати тариф на тепло. А якщо газ підвищать, а тарифи немає, то мери міст мають знайти десь джерело, щоби покривати це", - зазначив депутат.

Популярні статті зараз

Питна вода, паливна деревина та інші питання: на Миколаївщині обговорили актуальні проблеми регіону

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Все новости

Після підняття тарифів на газ тариф на тепло має зрости мінімум у 2,5-3 рази. Щодо тарифів на воду, то, на думку Кучеренка, підвищення може становити близько 30%.