У Мінсоцполітики України пояснили, чому пенсіонерам радять не зберігати пенсійні кошти на картах без операцій.

Як пише «informator», згідно з українським законодавством, якщо протягом шести місяців з пенсійної картки не знімаються кошти, нарахування пенсії припиняється.

Цей механізм існує багато років і спрямовано забезпечення активного використання коштів. Міністерство працює над спрощенням цього механізму, особливо для українців, які тимчасово проживають за кордоном або у прифронтових зонах.

«Я хотіла б усіх заспокоїти і сказати, що насправді механізм працює вже давно, багато років, і це постійна практика того, як працює система соціальних виплат і пенсій», - розповіла перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Хоча припинення нарахувань не означає позбавлення пенсії, для легкого відновлення виплат потрібна фізична ідентифікація.

Популярні статті зараз

Як головний поліцейський Волині Крошко "крошки" збирав під час війни

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости

«Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачувалися таким чином, що вони просто лежать і не використовуються ніким, ще кілька років тому було запроваджено цей механізм», - пояснила Марчак.

У Міністерстві розширено засоби ідентифікації, що дозволяють громадянам зробити це через відеозв'язок, електронний кабінет ПФУ з «Дія.Підпис» або надіславши листа до Пенсійного фонду.

Для тих, хто перебуває за кордоном, ідентифікацію можна вирішити у консульствах України. У міністерстві також розглянули пенсійні виплати на тимчасово окупованих територіях, наголосивши на змінах у механіці виплат та продовженні терміну накопичення пенсій на цих територіях.

«Станом на даний момент цей термін для тих людей, які отримували пенсії на тимчасово окупованих з 24 лютого 2022 року територіях, поки що не є актуальним. Якщо стане актуальним, вирішуватимемо», – додала заступник міністра.

Нагадаємо, пенсіонерам дали всього 3 місяці: про виплати можна забути?

Раніше «Акценти» повідомляли, Олексій Суханов згадав про предків з Росії та зірвався: "Імпотенти"

Як повідомляли «Акценти», цього вже не зупинити: основна продукція в Україні неминуче стане не по кишені