Багато людей не знають, що вживання надмірно гарячого чаю може становити небезпеку для здоров'я. Ось кілька важливих моментів, які слід враховувати:

Підвищений ризик раку.

Регулярне вживання чаю при температурі вище 70 градусів за Цельсієм пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку гортані та горла.

Оптимальною температурою чаю для вживання вважається діапазон 50-60 градусів за Цельсієм.

Вплив на смакові рецептори.

Популярні статті зараз

Нові «договорняки» ДСНС в Переяслав-Хмельницькому по «схематозу» впровадження систем оповіщення

Бійця, який втратив ноги, відмовились селити у квартиру: "Не хочу, щоб жив інвалід"

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Все новости

Надмірно гарячий чай може вплинути на смакові рецептори, приглушуючи їх та знижуючи задоволення від інших смаків.

Проблеми зі здоров'ям ротової порожнини.

Чашка с чаем. Фото: скриншот YouTube-видео
Чашка с чаем. Фото: скриншот YouTube-видео

Гарячий чай може пошкодити зубну емаль та сприяти розвитку карієсу.

Перед вживанням бажано дати чаю трохи охолонути, щоб мінімізувати ці ризики.

Ефекти носового дренажу.

Вживання занадто гарячого чаю може негативно вплинути на дренаж носа, що може призвести до кровотечі носа.

Важливо пам'ятати про температуру чаю, щоб уникнути таких ускладнень.

Знаючи про ці фактори та вибираючи помірну температуру чаю, люди можуть насолоджуватися чаєм, зводячи до мінімуму потенційні ризики для здоров'я.

Нагадаємо, допонувався? Нардеп Микола Тищенко залишився без дружини. Сім'я тріснула по швах

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії дочекається далеко не кожен: доведеться шукати роботу

Як повідомляли «Акценти», "великі сідниці": Оля Полякова в супер відкритому бікіні потрусила "здобою" та засвітила "рогалик"