Багато людей не знають, що вживання надмірно гарячого чаю може становити небезпеку для здоров'я. Ось кілька важливих моментів, які слід враховувати:

Підвищений ризик раку.

Регулярне вживання чаю при температурі вище 70 градусів за Цельсієм пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку гортані та горла.

Оптимальною температурою чаю для вживання вважається діапазон 50-60 градусів за Цельсієм.

Вплив на смакові рецептори.

Популярні статті зараз

Зарплату збільшать тільки обраним. Для освітян, науковців, медиків, ВПО, пенсіонерів влада грошей на наступний рік не знайшла, – Тимошенко

«Приводи» за проституцію і керування авто під наркотиками. ЗМІ розповіли історію Віолети Зайнуліної-Вайсман

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Все новости

Надмірно гарячий чай може вплинути на смакові рецептори, приглушуючи їх та знижуючи задоволення від інших смаків.

Проблеми зі здоров'ям ротової порожнини.

Чашка с чаем. Фото: скриншот YouTube-видео
Чашка с чаем. Фото: скриншот YouTube-видео

Гарячий чай може пошкодити зубну емаль та сприяти розвитку карієсу.

Перед вживанням бажано дати чаю трохи охолонути, щоб мінімізувати ці ризики.

Ефекти носового дренажу.

Вживання занадто гарячого чаю може негативно вплинути на дренаж носа, що може призвести до кровотечі носа.

Важливо пам'ятати про температуру чаю, щоб уникнути таких ускладнень.

Знаючи про ці фактори та вибираючи помірну температуру чаю, люди можуть насолоджуватися чаєм, зводячи до мінімуму потенційні ризики для здоров'я.

Нагадаємо, допонувався? Нардеп Микола Тищенко залишився без дружини. Сім'я тріснула по швах

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії дочекається далеко не кожен: доведеться шукати роботу

Як повідомляли «Акценти», "великі сідниці": Оля Полякова в супер відкритому бікіні потрусила "здобою" та засвітила "рогалик"