В Україні Агентство ООН у справах біженців збільшило обсяг грошової допомоги, доступної для тих, хто її потребує. Фізичні особи, у тому числі вимушені переселенці (ВПО), які звернулися за допомогою, тепер можуть отримувати по 3,6 тисячі гривень на місяць на кожного члена сім'ї, що більше за колишню суму в 2,2 тисячі гривень на місяць.

Цю публікацію оприлюднили на порталі «today»

Підвищені виплати доступні на тримісячний період. Крім того, для тих, хто подав заявку до 1 вересня, передбачено додаткову допомогу у розмірі 2220 гривень на кожного члена сім'ї для підготовки до зимового періоду.

Фізичні особи, які зареєструвалися у період з 1 жовтня до кінця 2023 року, отримають допомогу у розмірі 3600 гривень на члена сім'ї протягом трьох місяців, а також підтримку на підготовку до зими.

Агентство ООН у справах біженців прагне підтримувати сім'ї, що належать до соціально вразливих груп. Сюди входять не тільки сім'ї зі статусом переселенця, але й мешканці прифронтових територій, що постраждали від бойових дій, та громадяни, які повернулися на постійне місце проживання.

Популярні статті зараз

В гральній індустрії України новий гравець — онлайн казино Cosmobet

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Щоб претендувати на фінансову допомогу, середньомісячний доход на одного члена сім'ї не повинен перевищувати 5400 гривень.

Переселенцы: скрин с видео
Переселенці: скрін з відео

До вразливих категорій, відповідно до вимог ООН, належать сім'ї, які усиновили дітей, сім'ї, члени яких мають особливі потреби (наприклад, інвалідність або хронічні захворювання), батьки-одиначки, які доглядають неповнолітніх дітей (до 18 років) або осіб віком від 55 років, та сім'ї, які з осіб старше 55 років, є годувальниками. Прийомні сім'ї, які виховують несупроводжуваних дітей та дітей, розлучених зі своїми батьками (підтверджено документально), також мають право на отримання допомоги.

Важливо зазначити, що ця допомога є разовою, і особи, які раніше були зареєстровані в УВКБ ООН та отримували грошову допомогу від інших організацій, не розглядатимуться для отримання додаткової допомоги.

Усі претенденти на допомогу ООН повинні пройти співбесіду з партнером УВКБ ООН з права на захист у центрах збору даних, щоб визначити, чи вони відповідають критеріям уразливості, перш ніж бути включеними до списків одержувачів допомоги.

Нагадаємо, в Україні закінчується паливо та газ: на водіїв чекають проблеми

Раніше «Акценти» повідомляли, пережити зиму за будь-яку ціну: українцям безкоштовно роздають унікальні комплекти

Як повідомляли «Акценти», середня пенсія близько 10 тисяч: пенсіонерів вразили новим перерахунком