В Україні чергове підвищення пенсій заплановане на 1 січня 2024 року. Подальше підвищення торкнеться різних категорій пенсіонерів, причому найбільша надбавка у 2680 гривень буде у тих, чиї пенсійні виплати зараз законодавчо обмежені десятьма прожитковими мінімумами.

Дану новину розмістили на сайті «obozrevatel»

Ось категорії пенсіонерів, які отримають збільшення:

Ті, хто зараз отримує мінімальну пенсію, побачать збільшення із 2093 гривень до 2361 гривень.

В Україні передбачено доплату до пенсії, що становить 1% від прожиткового мінімуму інваліда за кожен додатковий відпрацьований рік. Стандартний стаж роботи для чоловіків становить 35 років, для жінок – 30 років. З 1 січня 2024 року надбавка за кожний додатковий рік служби збільшиться із 20,9 до 23,6 гривень.

Популярні статті зараз

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

За законом пенсія таких українців має становити щонайменше 40% мінімальної заробітної плати. З 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата збільшиться з 6700 до 7100 гривень. Відповідно, гарантована пенсія для цих осіб збільшиться із 2680 гривень до 2840 гривень.

Наразі українці з максимальною пенсією отримують 20 930 гривень, а з 1 січня 2024 року їх виплати збільшаться до 23 610 гривень.

На момент написання цього звіту середня пенсія в Україні становила 5350,33 гривні, або приблизно 146 доларів США. Цей рівень пенсії і вище нині отримують понад третину всіх пенсіонерів у країні, а це близько 3,57 мільйонів осіб.

Найвища середня пенсія – 7219 гривень – у Києві. Це підвищення спрямоване на покращення фінансового добробуту українських пенсіонерів та забезпечення відповідності їх пенсій прожитковому мінімуму.

Нагадаємо, в Україні ввели в обіг нову монету: який номінал та як вона виглядає

Раніше «Акценти» повідомляли, ось це поворот: українці тепер купуватимуть квартири за новими правилами

Як повідомляли «Акценти», пенсіонери цього довго чекали: доплати будуть щомісяця.