В Україні існує можливість для певних фахівців вийти на пенсію після накопичення певної кількості років роботи у відповідній сфері діяльності, яка може бути меншою за стандартний пенсійний вік у 60 років. Після набуття статусу пенсіонера цим особам не заборонено від продовження роботи. Проте існує ситуація, коли пенсіонер не може одночасно отримувати і пенсійне забезпечення, і заробітну плату за працю.

Про це повідомляє видання «napensii»

Якщо пенсіонер вирішить продовжити роботу за тією ж професією, за якою він уже отримував пенсію за вислугу років, він ризикує втратити пенсійне забезпечення. Щоб відновити ці пільги їм доведеться залишити свою нинішню роботу.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Це не означає, що пенсіонерам взагалі заборонено працювати. Вони можуть продовжувати працювати, але їм можливо доведеться змінити сферу діяльності, якщо вони хочуть отримувати і пенсію за вислугу років, і зарплату за свою працю. Наприклад, якщо українець отримав пенсію за вислугу років шахтарем, він може зберегти всі виплати, влаштовуючись на роботу в іншій сфері, наприклад, водієм або садівником.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости

Нагадаємо, тільки не падайте: скільки українців залишилось у країні

Раніше «Акценти» повідомляли, багатьом пенсіонерам надійдуть надбавки у листопаді: кому і на скільки підвищили

Як повідомляли «Акценти», нові правила обміну валют: як тепер здаватимемо долари