Національний банк України запустив онлайн-сервіс, який дозволяє громадянам отримати доступ до інформації про кредити, видані на їхнє ім'я, із кредитного реєстру НБУ. Ця послуга доступна цілодобово на офіційному сайті Національного банку України та надається фізичним особам безкоштовно. Сервіс має певні обмеження, оскільки наразі надає інформацію лише про кредити, що перевищують 100 мінімальних зарплат, що на даний момент становить 617 тисяч гривень.

Цю новину розмістили на сайті «itechua»

Для доступу до сервісу фізичним особам необхідно відвідати офіційний сайт Національного банку України за наступним посиланням: https://cr.bank.gov.ua/ та авторизуватись за допомогою системи Bank ID Національного банку України. Після оформлення онлайн-заявки буде сформовано звіт, що містить інформацію про кредит, включаючи умови та статус виконання зобов'язань, а також відомості про банк-кредитор та дату внесення інформації до Кредитного регістру Національного банку. Банк України Користувачі також можуть створювати та зберігати цей звіт у форматі PDF.

НБУ. Фото: скриншот YouTube-видео.
НБУ. Фото: скриншот YouTube-видео.

Важливо зазначити, що кредитний регістр Національного банку України містить інформацію про кредити, видані банками, у тому числі такими, що перебувають у процесі ліквідації. Звіт не є офіційним документом, але його можна використовувати для управління особистими фінансами та за необхідності звернення до банків-кредиторів для уточнення даних. Дані в реєстрі оновлюються першого числа кожного місяця, і в ньому як учасники беруть участь у першу чергу банки та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Ця послуга надає людям легкий доступ до інформації про їхні кредити та фінансові зобов'язання, допомагаючи їм залишатися в курсі свого фінансового стану.

Нагадаємо, цього ще не вистачало: мешканці багатоповерхівок платитимуть за нову послугу

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсійний "бум": ПФУ гордо заявив про масштабне зростання пенсій з жовтня

Як повідомляли «Акценти», комуналка вдвічі дешевша: названо людей, які платитимуть на 50% менше