Державний секретаріат Швейцарії з міграції (SEM) у співпраці з кантональною владою представив план щодо сприяння добровільному поверненню українських біженців на Батьківщину.

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «censor»

Як повідомляє Swissinfo, згідно зі звітом відомства, план передбачає позбавлення українців статусу тимчасового захисту "S" у 2024-2025 роках. Швейцарська влада очікує, що на той час близько 70 000 українців отримають можливість повернутися додому, причому 80% з них будуть змушені це зробити.

Щоб стимулювати своєчасне повернення та запобігти затримкам, у плані пропонується первісна фінансова допомога у розмірі від 1000 до 4000 ($1090 та $4355) швейцарських франків на людину, залежно від стадії від'їзду.

У доповіді наголошується на важливості пошуку правильного балансу для заохочення добровільного догляду без створення невиправданого тиску. Тому швейцарська влада рекомендує встановити термін від шести до дев'яти місяців, щоб полегшити повернення більшості українців на батьківщину.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята

Все новости

Нагадаємо, виплати зростуть уже з жовтня: українці отримуватимуть значно більше грошей

Раніше «Акценти» повідомляли, мобілізація пенсіонерів: будуть революційні нововведення

Як повідомляли «Акценти», багатьом пенсіонерам доплатять у жовтні: хто та скільки отримає