З серпня понад 100 000 внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні втратили виплати. Ці зміни є частиною зусиль уряду щодо оптимізації та підвищення адресності допомоги ВПО. Критерії отримання виплат були скориговані, і у вересні очікується набуття чинності додатковими змінами.

Дану новину опублікували на сайті «obozrevatel»

Ось ключові зміни, які були реалізовані та заплановані:

З 1 серпня скасовано виплати понад 100 тисячам вимушених переселенців, які або перебували за кордоном понад 100 днів, або повернулися додому.

Починаючи з 1 вересня, додаткові категорії ВПО втратять свої виплати, якщо вони відповідають певним критеріям, пов'язаним з їхнім фінансовим становищем та активами. Критерії включають:

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

Придбано автомобіль віком менше 5 років з року випуску.

Здійснювали одноразові платежі за товари чи активи, що перевищували 100 000 гривень, включаючи нерухомість, землю, цінні папери, віртуальні активи, товари тривалого користування, іноземну валюту та банківські метали.

Переселенці: скрін із мережі
Переселенці: скрін із мережі

Мати депозити чи власні облігації внутрішньої державної позики у сумі понад 100 000 гривень.

Власне житлове житло площею щонайменше 13,65 кв. м на людину на територіях, тимчасово не окупованих та не охоплених бойовими діями.

Отримане житло за грошову компенсацію з місцевого або державного бюджету.

Отримують повну державну підтримку або відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Ці зміни спрямовані на те, щоб зосередити допомогу на тих ВПО, які дійсно потребують фінансової підтримки, та забезпечити, щоб допомога була спрямована на громадян, які не можуть обійтися без допомоги. У ході перевірки Міністерства фінансів з'ясувалося, що деякі особи, які отримували допомогу ВПО, насправді проживали за кордоном упродовж тривалого періоду, що дозволяє припустити, що вони не були справжніми внутрішньо переміщеними особами.

Коригування критеріїв отримання виплат ВПО покликані краще розподіляти ресурси та надавати підтримку тим, хто дійсно потребує допомоги через переміщення, викликане конфліктами або іншими факторами.