У той час як деякі пенсіонери в Україні отримають додаткові 500 гривень до своїх пенсій у серпні, програма доплати для людей похилого віку пропонує додаткові 300 гривень на місяць пенсіонерам у віці 70 років і старше. Проте не всі особи цієї вікової групи матимуть право на отримання цієї доплати, повідомляє видання «ukranews».

Однією із основних причин відсутності доплати є перевищення пенсії пенсіонера 10 340 гривень. У таких випадках не виплачуються «вікові» надбавки, у тому числі виплата 400 гривень особам віком від 75 років та 500 гривень особам віком від 80 років.

Крім того, період виплати цієї допомоги охоплює період з 4 по 25 число кожного місяця, при цьому розрахунки здійснюються наприкінці попереднього місяця. Це означає, що нові 70-річні пенсіонери можуть не отримати повні 300 гривень доплати на місяць, коли їм виповниться 70 років. Наприклад, якщо пенсіонеру виповниться 70 років 22 вересня, він не отримає повної доплати у вересні. Натомість з жовтня вони почнуть отримувати додаткові 300 гривень.

Фахівці пояснили, що якщо у людини пенсія нижча за 10 340 гривень і їй виповнилося 70 років, вона обов'язково отримає допомогу у розмірі 300 гривень. Проте виплата першого місяця після 70-річного віку визначається фактичною датою святкування дня народження.

У відповідних новинах Ощадбанк оголосив про свій намір заблокувати рахунки пенсіонерів, що переїхали, і одержувачів соціальної допомоги, які не пройшли необхідну процедуру перевірки. Цей крок, ймовірно, спрямований на оптимізацію та підвищення точності пенсійних та соціальних виплат.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Все новости