В Україні близько 90% пенсіонерів отримують фінансову підтримку за банківськими картками, насамперед від ПриватБанку та Ощадбанку. Вибір банку для відкриття пенсійного рахунку залежить від різних факторів, зокрема від наявності пластикових карток, мережі банкоматів, процентних ставок на залишки.

Дані відомостей надав портал «progroshi»

ПриватБанк пропонує безкоштовну видачу карток до 6 штук на рік, а після цього коштує 100 грн за обслуговування. Комісія за зняття коштів у будь-якому банкоматі в Україні відсутня, але за зняття за кордон стягується комісія у розмірі 2%. Додаткові збори стягуються за платежі за картками, грошові перекази до інших банків та іноземних установ.

Приватбанк: скрін із мережі
Приватбанк: скрін із мережі

Ощадбанк здійснює безкоштовний випуск та перевипуск картки з терміном дії картки до 5 років. Зняття готівки у банкоматах Ощадбанку здійснюється без комісії, тоді як інші українські банки беруть 1% від суми плюс 5 гривень (до 10 000 гривень). За використання банкомату за кордоном стягується комісія у розмірі 1,5% плюс 35 грн.

Популярні статті зараз

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости

Ощадбанк. Фото: скриншот Youtube-видео
Ощадбанк. Фото: скриншот Youtube-видео

Для пенсіонерів, які бажають отримувати пасивний дохід, деякі банки пропонують відсотки на решту коштів. Наприклад, Таскомбанк надає 7% на залишок власних коштів та 1% кешбек на аптечні платежі. Глобус Банк пропонує 10% річних на залишки, а ОТП Банк дає 5% річних на залишки до 50 000 грн і надає разову знижку на ліки та вітаміни. Юнекс Банк забезпечує дохід у розмірі 3,5% річних.

Пенсия: Скриншот YouTube
Пенсия: Скриншот YouTube

ПУМБ пропонує лояльні умови обслуговування та надає безкоштовні послуги з відкриття рахунку, випуску карток, СМС-банкінгу, випуску віртуальних карток, зняття готівки в банкоматах по Україні, переказів на картки будь-яких банків, оплати ЖКГ, більше. Плата стягується лише за випуск додаткової картки, вартість якої складає 150 гривень.

Пенсия
Пенсия

Загалом при виборі банку для пенсійного рахунку та картки пенсіонерам необхідно враховувати різні фактори, такі як комісія за картку, доступність банкоматів, процентні ставки та додаткові послуги.