В Україні громадяни, які одержують соціальні виплати на банківські картки, зобов'язані проходити ідентифікацію у фінансових установах. Невиконання цієї вимоги може призвести до блокування облікових записів, починаючи з вересня. Про це повідомляє Пенсійний фонд України через свою прес-службу.

Щоб уникнути блокування облікових записів, фізичним особам необхідно пройти процес ідентифікації, який став необхідним у зв'язку із закінченням карантину COVID-19. Ось як пройти ідентифікацію:

Завітайте до найближчого відділення «Ощадбанку» з паспортом або будь-яким іншим документом, що засвідчує вашу особу.

Майте при собі базову платіжну картку або базову електронну пенсійну картку, випущену банком.

Співробітник банку проведе необхідну перевірку, після чого ви зможете отримувати платежі чи перевіряти залишок на рахунку.

Популярні статті зараз

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Вєрка Сердючка може більше не заспівати: як Андрій Данилко відновлюється після важкої хвороби

Добкін вже зняв військову форму і повернувся до улюбленої справи: махати кадилом московських попів

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Все новости

Якщо обліковий запис заблоковано, його можна розблокувати під час другого процесу перевірки.

Внутрішньо переміщеним особам, які є пенсіонерами, надано продовжений термін ідентифікації до кінця січня 2024 року, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Крім того, уряд підготував проект документа про внесення змін до постанови уряду про перевірку та фізичну ідентифікацію пенсіонерів із окупованих територій. Згідно з цим проектом, авторизація в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду з використанням «Дія.Підпис» буде прирівняна до фізичної ідентифікації. Підпис необхідно створити за допомогою мобільного додатку Єдиного державного порталу електронних послуг «Дія».