Закон в Україні передбачає щомісячну допомогу у розмірі 300 гривень для пенсіонерів, які досягли 70-річного віку. Однак не всі громадяни отримують цю допомогу. Якщо розмір пенсії перевищує 10340 гривень, то надбавка за віком не виплачується.

Дану інформацію розмістили на сайті «today»

Пенсійний фонд України нараховує пенсії, включаючи надбавки, за наступний місяць із 4 по 25 число кожного місяця. Наприклад, якщо пенсіонеру 22 липня виповнюється 70 років, він має отримати пенсію у серпні, у тому числі компенсацію, встановлену з дня досягнення 70-річного віку.

Выплаты. Фото: Акценты
Выплаты. Фото: Акценты

Якщо пенсія пенсіонера менша за 10 340 гривень і він старше 70 років, йому виплачуватиметься допомога у розмірі 300 гривень на місяць. При досягненні пенсіонером 75 років допомога збільшується до 456 гривень на місяць, а після досягнення 80 років – до 570 гривень.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Незважаючи на те, що деякі надбавки до пенсій було скорочено через війну, надбавки за віком та надбавки за понаднормову роботу не постраждали. Ці посібники важливі для підтримки пенсіонерів, оскільки суми, які він виплачує, вже мінімальні.

Выплаты пенсионерам. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты пенсионерам. Фото: скриншот Youtube-видео

Крім того, за законом українці зі стажем роботи понад 35 років для чоловіків та 30 років для жінок можуть претендувати на надбавку за понаднормову роботу. Надбавка за кожний рік понаднормової роботи становить не більше 1% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.