Ціни на бензин та дизпаливо в Україні останнім часом почали зростати, що, ймовірно, призведе до подорожчання продуктів та інших товарів. Цей стрибок цін пояснюється впливом логістики, оскільки на транспортні витрати впливають ціни на паливо.

Ці відомості надали на порталі новин «trueua»

Інвестиційний банкір Сергій Фурса обговорив економічну ситуацію на всеукраїнському телемарафоні та зазначив, що наразі ознак підвищення курсу долара до кінця року немає. Він згадав, що Україна прийняла політику фіксованого обмінного курсу для стабілізації гривні в умовах війни, що триває. Нацбанк щомісяця продає два мільярди доларів зі своїх резервів, щоби підтримувати цей обмінний курс. Крім того, фінансова допомога західних партнерів у розмірі близько чотирьох мільярдів доларів відіграла вирішальну роль у підтримці фінансового стану країни під час війни.

Однак Фурса також попередив, що після закінчення війни політику фіксованого обмінного курсу, ймовірно, доведеться скоригувати, і обмінному курсу гривні може бути дозволено вільно плавати у відповідь на ринкові сили. Ця зміна може вплинути на економічні перспективи країни та вартість життя її громадян.