Українські пенсіонери, які мешкають за кордоном, зобов'язані щороку проходити ідентифікацію особи, щоб продовжувати отримувати пенсійні виплати.

Про це пише «ТСН»

Щоб завершити процес ідентифікації, вони можуть виконати такі кроки:

Скористайтеся сервісом «Дія.Підпис».

Сервіс «Дія.Підпис» доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. Пенсіонери можуть зайти до особистого електронного кабінету та скористатися сервісом «Дія.Підпис» для проходження ідентифікації.

Популярні статті зараз

Микола Томенко заявив, що нинішні посадовці МОН продовжують справу Кагановича-Сталіна

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Прикрыла всю красоту тонкими лоскутками: звезда "Сватов" Анна Кошмал завела фанатов пикантным снимком

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Все новости

Консульське підтвердження поточного місця проживання.

Пенсіонери також можуть пройти ідентифікацію особи, відвідавши відповідну консульську установу у країні свого проживання. Консульська посадова особа засвідчить їхнє нинішнє місце проживання за кордоном.

Для тих, хто досяг пенсійного віку, перебуваючи за кордоном та бажає оформити пенсію, це можна зробити дистанційно через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для отримання пенсійних виплат за кордоном українські пенсіонери можуть вибрати міжнародні перекази через Укрпошту. Цей варіант стосується тих, хто раніше отримував пенсійні виплати готівкою в Україні.

Пенсіонерам, які мешкають за кордоном, необхідно пройти процедуру ідентифікації до 31 грудня, щоб продовжити отримувати пенсійні виплати. Непроходження ідентифікації може спричинити зрив пенсійних виплат.