Уряд України запровадив нову систему фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Відтепер фінансова допомога надаватиметься сім'ям терміном на шість місяців з можливістю продовження ще на шість місяців, спеціально орієнтована на соціально незахищені сім'ї. Міністерство політики відповідає за реалізацію цієї нововведення.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «zn»

Крім того, при визначенні права на допомогу враховуватимуться певні критерії та умови з урахуванням майнового стану та тривалості перебування за кордоном.

Примітно, що з серпня особи, які перебувають за кордоном 45 днів поспіль без поважних причин, більше не рахуватимуться ВПО та позбавляться доступу до державної допомоги.

Виплати переселенцям: скрін із мережі
Виплати переселенцям: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Все новости

Наразі дорослі внутрішні мігранти працездатного віку отримують щомісячну допомогу у розмірі 2000 гривень, а діти та люди з інвалідністю отримують 3000 гривень на місяць як матеріальну підтримку.

Так, у такий непростий час українська влада продовжує допомагати українцям, які були змушені залишити свої рідні будинки. Навіть незважаючи на те, що через нововведення частина ВПО залишаться без виплат, багато хто продовжить отримувати допомогу.