З 1 серпня 2023 року українці, які проживають за кордоном та одержують виплати як внутрішньо переміщені особи (ВПО), більше не матимуть права на отримання цих коштів. Про рішення скасувати ці виплати, перший заступник міністра соціальної політики Дарина Маршак повідомила під час трансляції всеукраїнського марафону.

Причиною скасування є виявлення значної кількості громадян, які залишили Україну та влаштувалися в інших країнах, але продовжували отримувати допомогу як внутрішньо переміщені особи. У результаті з 1 серпня фінансова підтримка надаватиметься лише тим, хто фізично перебуває на території України.

Постанова Кабінету Міністрів № 709 від 11 липня 2023 року уточнила цей параметр, уточнивши, що громадяни, які обрали іншу країну як місце постійного проживання та які тривалий час перебувають за кордоном, не мають права на отримання державної допомоги як внутрішньо переміщених осіб.

українські біженці
українські біженці

Проте державну підтримку не буде припинено для тих українців, які повернулися на постійне місце проживання в межах України. Для інформування громадян про ці зміни влада використовуватиме різні засоби зв'язку, такі як електронна пошта та телефонні дзвінки.

Популярні статті зараз

Держекоінспекція повідомила про найбільших порушників природоохоронного законодавства: сума позовів понад 1 млн

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Безкоштовна евакуація до Польщі: як потрапити до доброзичливих сусідів не витративши жодної копійки

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Це рішення є частиною зусиль уряду щодо забезпечення того, щоб фінансова допомога була спрямована тим, хто дійсно відповідає критеріям внутрішньо переміщених осіб та нині проживає в країні. Він також спрямований на запобігання неправомірному використанню соціальних пільг тими, хто вже не живе в Україні.