Станом на кінець минулого року на Пенсійний фонд України (ПФУ) покладено вирішення всіх питань, пов'язаних із призначенням соціальних виплат та субсидій, у тому числі допомоги на поховання пенсіонерів. Розмір похоронної допомоги залежить від закону, за яким пенсію було призначено померлому пенсіонеру.

Дану публікацію оприлюднили на сайті новин

Якщо пенсіонер отримував пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», то допомога на поховання виплачується у розмірі тримісячної пенсії, але не менш як п'ятиразовий розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На даний момент сума складає 13420 грн.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Для тих пенсіонерів, яким призначено пенсію відповідно до Закону України "Про обов'язкове державне пенсійне страхування" (або іншими законами), розмір допомоги на поховання дорівнює двом пенсіям, отриманим пенсіонером на момент їх смерті.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Все новости

Важливо, що термін звернення пенсіонера по допомогу на поховання не обмежений. За наявності права на допомогу можна звернутися будь-коли після смерті пенсіонера. ОРП відповідає за обробку цих запитів та надання відповідної допомоги бенефіціарам.