В Україні право на отримання житлової субсидії мають сім'ї, витрати яких на оплату комунальних послуг перевищують 15% їх прибутків. Однак не всі заявники можуть отримати цю допомогу через певні критерії та умови прийнятності.

Про це пише новинний сайт «progroshi»

Згідно з правилами уряду, домогосподарства із заборгованістю з комунальних платежів протягом трьох місяців і більше втрачають право на отримання субсидії. Такі борги мають перевищувати 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить понад 680 гривень. Право на отримання субсидії може бути продовжено після виплати боргу, і заявникам необхідно надати підтвердження платежу або укласти угоду про реструктуризацію боргу.

Певні категорії громадян також не мають права на отримання субсидії у 2023 році. До таких категорій відносяться:

Домогосподарства із загальною площею квартир понад 130 кв. м чи 230 кв. м у будинках.
Фізичні особи, які придбали або продали товарів на суму понад 50 000 грн протягом 12 місяців до подання заявки на отримання субсидії.
Фізичні особи, які мають понад 100 000 гривень на банківському депозитному рахунку або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 000 гривень.
Заявники, які володіють транспортним засобом молодше 5 років та/або більш ніж одним транспортним засобом молодше 15 років, за винятком мопедів та причепів.
Сім'ї, до складу яких входять дорослі, які не працюють або заробляють менше мінімального середньомісячного доходу, або особи, які не сплачували внески на соціальне страхування протягом трьох місяців.

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Українці відповідатимуть за свої пенсії самі: Денис Шмигаль ошелешив пенсионерів

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Так, відповідність цим критеріям потрібна для того, щоб домогосподарства могли претендувати на житлову субсидію в Україні.