Частина українців може претендувати на додаткові 2,1-11 тис. грн до пенсії. Наприклад, така виплата призначається громадянам у разі повної або часткової втрати працездатності.

Також на виплати можуть претендувати особи з інвалідністю. У Мінсоцполітики пояснили, що виплата не залежить від часу, коли настала інвалідність.

Однак для призначення виплати необхідно мати передбачений законодавством страховий стаж. Залежно від віку, його тривалість має складати щонайменш від 1 до 15 років.

Пенсионные выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео
Пенсионные выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

Тож, особа з інвалідністю ІІ групи може отримати 90% пенсії за віком. Водночас, за словами голови правління Пенсійного фонду Євгена Капінуса, мінімальна сума має складати:

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Руслан Стрілець повідомив, що Україна та Молдова підписали Угоду щодо імплементації Конвенції Еспо

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости
  • 2 100 гривень – для тих, хто не працює;
  • 2 093 гривні – для тих, хто має роботу.

Хто з осіб з різною категорією інвалідності може отримати мінімальну пенсію:

  • для осіб з інвалідністю внаслідок війни – 10 988,25 грн (525% прожиткового мінімуму (ПМ) для осіб, які втратили працездатність. Його розмір – 2 093 грн);
  • для осіб з інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва або захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи – 5 472 гривні;
  • для осіб з інвалідністю-учасників ліквідації катастрофи – 10 738,62 грн (80% середньої зарплати, що враховується для розрахунку пенсії).