У нас у країні пенсіонери мають змогу отримувати надбавки до своїх базових пенсійних виплат. Одна така надбавка надається за додаткові роки служби, особливо за понаднормову роботу.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «uaportal»

Пенсійний фонд надав інформацію про те, хто має право на цю допомогу та скільки вони можуть отримувати залежно від вислуги років. Розмір надбавки визначається сумою накопиченого страхового стажу.

За кожен повний рік страхового стажу понад 35 років для чоловіків та 30 років для жінок розмір пенсії за віком збільшується на 1% від розміру пенсії. Однак допомога не може перевищувати 1% мінімальної пенсії за віком.

Пенсионерам предоставят доплату. Фото: скриншот Youtube-видео
Пенсионерам предоставят доплату. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Українські енергокомпанії закуповують вугілля у путінського олігарха Кондрашова та його компанії Telf AG

Наркомагнат Олег Куцурук хоче розвивати "бізнес" в Україні: "Італієць" вступає у боротьбу

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Чаплыга: сумму залога для Медведчука установила не украинская власть, а США

Все новости

На практиці, якщо до розміру пенсії особи, розрахованої за формулою, викладеною у статті 27 Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, вже включено набутий стаж та заробіток понад прожитковий мінімум для інвалідів (який на грудень 2022 р. 2093 гривень), то доплата із величини прожиткового мінімуму.

Варто зазначити, що при підвищенні прожиткового мінімуму пенсіонерам, які продовжують працювати, після їхнього можливого звільнення буде проведено перерахунок понаднормових. Це гарантує, що будь-які зміни у прожитковому мінімумі належним чином враховуються при розрахунку пенсії.

Ці надбавки є способом визнання та заохочення пенсіонерів за додаткові роки служби, надаючи їм підвищену фінансову підтримку на основі їх накопиченого досвіду.